Fosfor

                                                                      Manfaat Daun Kirinyuh
                                                                          Fajar Krisnawati


Loba nu teu nyaho naon eta daun kirinyuh teh. Daun kirinyuh nyaeta sarupa daun nu hirup disabudeureun pakarangan imah. Daun kirinyuh moal hese kapanggihna, biasana daun kirinyuh sok kapanggih di pondasi-pondasi jeung dipakarangan sejenna.
Daun kirinyuh biasana sok dipake ngubaran raheut, padahal daun kirinyuh oge bisa kanggo ngubaran sagala panyawat sapertos rematik, darah tinggi, komo leukimia oge bisa diubaran. Buktina aya hiji kulawarga dihiji desa nu putrana ngagaduhan panyawat leukimia. Unggal bulan kulawarga eta sok ka rumah sakit kanggo cuci darah, saprak putrana ngaleueut cai daun kirinyuh eta ayeuna mah tos sababaraha bulan teu kedah cuci darah deui. Alhamdulillah ku manfaat daun kirinyuh eta urang tiasa ngubaran sagala panyakit.
Cara ngokolakeunna urang tiasa nyandak 1-3 lembar daun kirinyuh, wasuh cing bersih. Tinyuh ku cai panas antosan sababaraha menit, teras inum caina. Lamun hoyong enggal damang urang tiasa nginum 2 kali sahari.
Loba dadaunan dipakarangan nu urang teu apal naon manfaatna. Urang ge bisa hirup sehat jeung teu kudu mahal-mahal lamun urang daek nalungtik disabudeureun urang.

Categories:

Leave a Reply